Kosovo: Renovirana Katedra za turski jezik i književnost na Univerzitetu u Prištini

Član Borda direktora IHH-a Osman Atalay kazao je da je vrijednost renoviranja Katedre za turski jezik i književnost iznosila 11 hiljada eura

Kosovo: Renovirana Katedra za turski jezik i književnost na Univerzitetu u Prištini

Turska humanitarna fondacija za ljudska prava i slobode (IHH) organizovala je danas predstavljanje okončanja projekta renoviranja dve učionice i dve prostorije za profesore na Katedri za turski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Prištinskog Univerziteta "Hasan Prishtina", javlja Anadolu Agency (AA). 

Fondacija IHH je finansirala osim renoviranja prostorija i njihovo opremanje stolicama i stolovima, a biblioteci turkologije poklonila je oko 150 novih knjiga. 

Na ceremoniji inauguracije bili su pristuni šefica Katedre za turski jezik i književnost Suzana Canhasi, generalni sekretar Univerziteta u Prištini Esat Kelmendi, član Borda direktora IHH-a Osman Atalay, direktor Institutita Yunus Emre na Kosovu Mehmet Ulker, kao i profesori i studenti ovog odseka. 

Docent ove katedre Ergin Jable zahvalio se Fondaciji IHH na pomoći i naglasio da su članovi Upravnog saveta Prištinskog Univerziteta bili saglasni i srećni zbog pružene pomoći. 

Istovremeno, Osman Atalay je kazao da je vrednost renoviranja Katedre za turski jezik i književnost iznosila 11 hiljada eura. 

"Mi smo kao fondacija pokušali da izađemo u susret potrebama Odseka turskog jezika i književnosti. Renovirali smo podni parket u učionicama i prostorijama za profesore, potom smo ih opremili stolicama, stolovima, bibliotekom i donirali smo nove knjige", rekao je Atalay. 

Naglašavajući da nevladine organizacije ne treba da zaborave na Balkan i da treba da podrže ovaj region projektima koji bi razvili oblast obrazovanja, Atalay je rekao da je nezaposlenost i migracija sa Balkana u Evropu ozbiljan problem za mlade Kosovare. 

"Mi se brineno za Balkan. Balkanski region ima posebno mesto u našoj istoriji, mi imamo naše rođake i našu versku braću koja žive u ovoj zemlji. Afrika možda ima potrebu za pijaćom vodom i hranom, ali najvažnija potreba balkanskog regiona su školska i zdravstvena oprema", rekao je Atalay. 

 Povezane vijesti