Srbija: Policija zaplijenila veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Policija u vozilu kojem su se nalazili uhapšeni pronašla tri zolje, automatski pištolj, kilogram dinamita sa telefonom za daljinsko aktiviranje i minu

Srbija: Policija zaplijenila veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Policija je u Beogradu i Trsteniku uhapsila T.T. (1959), S.I. (1987) i J.N. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i zaplijenila veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava. 

Kako je navedeno iz MUP-a Srbije, prilikom pretresa vozila kojim je upravljao T.T., a u kome su bili S.I. i J.N., policija je pronašla tri zolje, automatski pištolj, kilogram dinamita s telefonom za daljinsko aktiviranje i minu. 

Takođe, policijski službenici su nakon pretresa stana koji je koristio osumnjičeni T.T. pronašli revolver i samostrel, a u stanu osumnjičenog S.I. četiri optička nišana za oružje, šest nosača za optički nišan i mobilni telefon za koji se sumnja da se koristi prilikom postavljanja eksplozivnih naprava. U stanu osumnjičenog J.N. pronađeno je i 13 prigušivača za vazdušne puške, kao i 55 optičkih nišana za ručne bacače granata. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.


Tagovi: Beograd , Srbija

Povezane vijesti