Tusk sutra u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH

Bit će upriličena i ceremonija potpisivanja Ugovora o finansiranju (Koridor 5c - Zenica Sjever) i (Koridor 5c- Mostar Jug) između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke

Tusk sutra u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastat će se u četvrtak, 26. aprila, u Sarajevu s predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom. 

 Bit će upriličena i ceremonija potpisivanja Ugovora o finansiranju (Koridor 5c - Zenica Sjever) i (Koridor 5c- Mostar Jug) između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke.  

  Ugovore će u prisustvu članova Predsjedništva BiH i predsjednika Evropskog vijeća potpisati zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i predstavnici Evropske investicijske banke, šef Odsjeka za kreditiranje za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Matteo Rivellini i šef Odjela za pravne poslove Massimo Novo. 

 Planirano je i da se nakon potpisivanja ugovora obrate predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i  predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk.            Povezane vijesti