TRT Tv

Televízió

Számos országos és térségi televíziócsatorna lelhető, és a TRT “megbízható és semleges híreket ad Törökországnak és az egész világnak, a műsorai oktatásról, kultúráról, sportról, zenéről szólnak, dokumentumfilmeknek és drámának is helyet adnak, valóban a műsorai Anatóliához és a török területeken kívüli térségekhez szólnak, és kielégítik minden korosztály igényeit.

A TRT műsorai főcélja értesíteni minden korosztályt azon hírekről, amelyek érdeklik, és hozzájárulni az oktatáshoz és a kulturális fejlődéshez, oktatás mellett szolgálni a nézőközönség szórakoztatására is, emellett arra is ,hogy a családok integrálódjanak a nemzeti kultúrába.

 

        A TRT-1 szól a. A TRT-1 a legnézettebb televíziócsatornaTörökországban, az oktatásról, kultúráról, drámáról, zenéről szóló szórakoztató-, sport-, és hírműsorai érdeklődést keltenek a nézőközönség körében. A 99,9 százalékos lefedettségű TRT-1 televíziócsatornát nézhetik a világ minden táján az interneten keresztül is. 42 éve szolgál a nézői részére.

 

     

A TRT-HABER az aktuális hírekről, politikáról, elemzésekről, vitákról, sportról, dokumentumfilmekről, kultúráról, és művészetről szól a TRT tapasztalatai alapján. A megbízhatóság és semlegesség elve alapján adást sugárzó TRT HABER élet mindenéről készít műsorokat.Értesüljenek helyes hírekről. Mindenhol nézhetik TRT HABER a hírek képernyőjét…

 

        A TRT-3 egyidejű adást sugároz a TBMM TV-vel, illetőleg a török országházból adást sugárzó televíziócsatornával. A TRT-3 adásai általában a sportról szólnak. 2010 Augusztus 09-től kezdve működik tovább sportcsatornaként.

 

       

A TRT-GAP kielégítia keletés délkelet anatóliai térségben lakó emberek igényeit, oktatási, kulturális, szórakoztató, sport, és zeneműsorokat sugároz és a térségi gazdasági és oktatási színvonal fejlesztése érdekében. A TRT-GAP  hangja a keletés délkelet anatóliai térség lakosainak.

 

         A TRT-4 felváltva sugároz adást a TRTÇocuk és a TRT Okul nevet viselő csatorna név alatt.

 

        A TRT Anadolu 2010 októberében hivatalosan kezdett működni, a műsorai a TRT archívumának, és a TRT más csatornáival közös élő adásoknak adnak helyet. Másrészről a helyi és térségi műsorszórókkal együtt készít műsorokat, hogy ismertessen különböző szokásokat, és kultúrákat.

 

        A TRT-6 a TRT kurd nyelven adást sugárzó televíziócsatornája. Azon televíziócsatorna hozzájárul Törökország és a térségi országok közötti jó viszonyok fejlesztéséhez. A hazánk épségére és egységére szolgáló TRT-6 televíziós adásait 2009 január 06.-án indították el

 

      

A TRT-ÇOCUK kielégíti a korszerű török gyermek mindenféle igényét, és hozzájárul egészséges nemzedékek neveléséhez. A TRT Çocuk, amely célja az, hogy a globális pedagógiai normákat alapul vevő jó minőségű, korszerű és felelős televíziózás megértésével  támogató és irányadó legyen a gyermekek fejlődésében, és hozzájárul ahhoz, hogy gyerekek helyesen tanuljanak törökül, és szórakozva szerezzenek ismeretet a török kultúráról.

 http://www.trtcocuk.com

 

        A TRT-TÜRK a világ minden táján nézhetik meg a műsorait. A műsorai főcélja ismertetni Törökországot, és a török embert, és élénk tartani a török határokon kívüli törökök és haza közötti kapcsolatot, a külföldön lakó török polgárok, Törökország és a török kultúra közötti szakíthatatlan szál, hiszen támogatást jelent azon emberek kérdései megoldása szempontjából,akik közeli barátjuk a világ minden táján.

 

       

        A TRT-AVAZ 22009 márciusában indult meg. Üzbegisztán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Türkmenisztán, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Albánia és Törökország nézőközönségei számára sugároz adást az említett országok hivatalos nyelvüken. A Távolkelettől Balkánig húzódó térségben lakó törökök számára adást sugárzó televíziócsatorna hidat képez Törökország és az ázsiai más török köztársaságok között. Az AVAZ szó számos török nyelvjáráson hangot jelent. Másszóval azon televíziócsatorna közös hangja a Török Köztársaságoknak. A Közel-Kelettől Kaukázusig 27 országhoz és 13 autonóm köztársasághoz, másszóval 250 millió lakosságú térséghez szól.

 

       

A TRT- BELGESEL angolul, németül, franciául, oroszul és törökül megismerteti Törökoszágot. A TRT Belgesel csatorna dokumentumfilmet ad a történelemről, a társadalomról, a környezetről, a sportról, a művészetről, a kultúráról, a tudományról, a technológiáról. Azon televíziócsatorna 2009 október 17.-én indult meg.

 

        A TRT-MÜZİK mindatörök, mind a világzenének ad helyet, és versenyek, zenei dokumentumfilmek, koncertek, műsorok, és élő adások szerepelnek az adásaiban. A 2009 november 16.-án megindult televíziócsatorna előnyben részesíti a török népdalokat, és művészeti énekeket.

 

       

A TRT- ETTÜRKİYYE azért indították el az adásiat, hogy hozzájáruljonTörökország nemzetközi, különösen a térségi országokkal való kapcsolatai elmélyítéséhez, és szól minden korosztályhoz, igyekszik kielégíteni nők, gyerekek, serdülők, férfiak igényeit az egészséghez, a gazdasághoz, a dokumentumfilmhez, a sporthoz, a zenéhez, a hírszerzéshez, a kultúrához, a valláshoz, és a szórakozáshoz kapcsolódóan. Az érintett televíziócsatorna 2010 áprilisában indult meg. Az arabul beszélő országokhoz szóló televíziócsatorna célja az, hogy megerősítse a 350 millió lakosságú arab országok és Törökország közötti kapcsolatokat.

 

        

A TRT HD  telvíziócsatorna általában sportműsoroknak és dokumentumfilmeknek ad helyet. A TRT 2010 júniusában kezdte meg a HD-adásának továbbítását, és a 2010 évi Világkupa után téli és nyári olimpiai játékokat is tesz közzé.

 

A TRT SPOR  2010 augusztusától kezdve sugároz adást. A TRT Spor mind nemzeti mind nemzetközi mindenféle sportversenyt vagy élő adáson vagy műsorszóró sávban tesz közzé.

www.trt.net.tr/televizyon