Ayla - a legszebb szerelmes film

Az Ayla című török film a mozitörténet egyik legszebb szerelmes filmje

Ayla - a legszebb szerelmes film

A háború sújtotta Koreában erős kötelék alakul ki egy koreai lány és egy török katonatiszt között. Erről szól az Ayla című film, amelynek sajtóbemutatója lezajlott Isztambulban.

A bemutató után nyilatkozó Atilla Dorsay filmkritikus elmondta, hogy a bemutatóra érkezve a barátai megkérdezték, hogy hozott-e elég zsebkendőt:

„Először azt hittem, vicc, de aztán tényleg elhasználtam jó párat. Az Ayla tényleg a mozitörténet egyik legszebb szerelmes filmje lett.” - mondta a kritikus.

Az Ayla Oscar-díjra való jelölése kapcsán Dorsay elmondta, hogy a film nagyon jó Oscar-jelölt:

„Nem tudom, hogy megválasztják-e legjobb filmnek, de elsősorban a koreaiak és minden távol-keleti, illetve a filmhez való kapcsolat és a mély érzések miatt az amerikaiak tetszését is elnyerte, és biztos, hogy az európaiakét is el fogja. A szórakoztató film egy nagyon szép példája” - mondta.

Annak fontosságáról, hogy Abdulhamit Güler forgatókönyvíró egy háborús környezetben játszódó történetet választott, Dorsay elmondta: „Ez teljesen más ügy. Amikor a filmet nézzük, mindent félreteszünk, annyira magával ragad a történet.”

Güler hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a film története érzelmekkel teljen meg:

„A filmből láthatjuk a török katonák hűségét és önfeláldozását. Ma is olyan időket élünk, amikor hasonló történetek esnek meg. Szíriából 3 millió ember menekült Törökországba, az Aylát ott, a háború környezetében kell nézni, mert nincs kettő között túl nagy különbség” - mondta.

A Can Ulkay rendezte drámát és életrajzi filmet, az Aylát október 27-én mutatják be a közönségnek.

Süleyman Dilbirliği koreai háborúban megesett igaz történetét Yiğit Güralp írta filmre, a film zenéjét pedig Fahir Atakoğlu szerezte.

A film szereplői többek között İsmail Hacıoğlu és Kim Seol mellett Çetin Tekindor, Lee Kyung-jin, Ali Atay, Taner Birsel, Mehmet Esen és Murat Yıldırım.

 Még több hír