Közeledik a Ramadán

2018-ban a Ramadán hónap május 16-án, szerdán kezdődik, és június 14-én, csütörtökön ér véget.

Közeledik a Ramadán

A minden muszlim által lelkesedéssel várt Ramadán hónap, melyben a Kegyes Korán az egész emberiségnek szóló útmutatás ént leküldetett, s amelyben az „ezer hónapnál is jobb” Elrendelés Éjszakája is található, hamarosan megkezdődik.

2018-ban a Ramadán hónap május 16-án, szerdán kezdődik, és június 14-én, csütörtökön ér véget.

A muszlim világ kiemelten fontos időszakát képező három hónap, Redzseb, Saban és Ramadán időszaka idén március 18-án kezdődött. Április 17-én megkezdődött Saban hónap, 30-án pedig a Megbocsátás Éjszakája jött el. Az év legfontosabb hónapja, a Ramadán pedig május 16-án kezdődik. Az Elrendelés Éjszakája június 18-án lesz, a böjt megtörésének ünnepe pedig június 15-én kezdődik, s a háromnapos ünnep június 17-én ér véget.

Hány napos a ramadáni ünnep Törökországban?

A ramadáni ünnep előestéje június 14-én, csütörtökön lesz, így az idei ramadáni ünnep nem lesz hosszú Törökországban. A hivatalos munkaszünet csütörtök déltől kezdődik, és a pénteket, szombatot és vasárnapot foglalja magába. A dolgozók így a kétnapos hétvégét beleszámítva 3,5 nap szünetet kapnak.


Ramadán a Korán hónapja

A Ramadán hónapban végzett Korán-olvasás minden betűjéért ezernyi jutalom jár.

Ramadán a Kegyes Korán hónapja. A többi isteni írás is Ramadán hónapban küldetett le.

A Korán minden egyes elolvasott betűjéért általában tíz jutalom jár, de Ramadánban akár több ezer is.

Mohammed Próféta életében minden Ramadánban eljött hozzá Gábriel angyal, hogy közösen recitálják a Kegyes Korán addig kinyilatkoztatott részeit. Ezt követően a Próféta társainak a mecsetben is recitálta a Koránt. Erre emlékezve a muszlimok is összegyűlnek Ramadánban, és igyekeznek közösen végigolvasni a Kegyes Koránt.Még több hír