Ankarában is bemutatták a Sobibor című új orosz filmet

Oroszország ankarai nagykövete a bemutatón elmondta, hogy az utóbbi időszakban egyre hangosabb azoknak a köröknek a hangja, akik a saját politikai érdekeik mentén szeretnék újraírni a második világháború történelmét.

Ankarában is bemutatták a Sobibor című új orosz filmet
Alekszej Jerhov orosz nagykövet is részt vett a „Sobibor” című film ankarai gáláján, amely a lengyelországi Sobibor haláltáborban lévő foglyok lázadását mutatja be a második világháború idején.

A gálán megjelent a fővárosban található számos diplomáciai misszió képviselője és más meghívott is.

Jerhov nagykövet a bemutató előtt tartott beszédében a Konsztantin Khabenszkij orosz rendező által készített filmmel kapcsolatban elmondta:

„Ez a kemény és nyomasztó film csupán bemutatja ennek az életnek a valóságát és közös történelmünket, amelyet mindnyájunknak ismernünk kell. Teljes egészében meg kell ismernünk azt a borzalmat, amelyet őseink éltek át ahhoz, hogy megérthessük annak a békének az értékét, amivel ma rendelkezünk, valamint a háború rettenetét, durvaságát és kegyetlenségét.”

Jerhov kiemelte, miszerint meg kell ismerni, hogy miféle barbár cselekedetekre volt képes a gyilkos náci ideológia, és felhívta rá a figyelmet, hogy különösen a soknemzetiségű szovjet lakosság szenvedett az ellenség legkeményebb csapásaitól.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy az utóbbi időszakban egyre hangosabb azoknak a köröknek a hangja, akik a saját politikai érdekeik mentén szeretnék újraírni a második világháború történelmét.


Még több hír