Macron és Netanjahu telefonon egyeztetett

Emmanuel Macron francia elnök telefonon tárgyalt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel.

Macron és Netanjahu telefonon egyeztetett

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek azt javasolta, hogy tisztelje az iráni atomalkut, és az érintett feleknek azt, hogy őrizzék meg az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.

Az Élysée-palota származású írásos nyilatkozat szerint telefonon tárgyalt Macron és Netanjahu.

A két vezető egyetértett abban, hogy Iránra figyelni kell a regionális tevékenysége, és ballisztikus programja miatt, a nyilatkozat arra emlékeztet, hogy Franciaország az elmúlt szeptember óta minden alkalomból hozza szóba azt.

Macron és Netanjahu szót váltott az izraeli-palesztin békefolyamatról is, és arról esett szó, hogy azzal kapcsolatban lépések történtek Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek a december 10.-ei párizsi látogatása után.

Macron az előző nap  telefonon egyeztetett Donald Trump amerikai elnökkel az Iránnal kötött nukleáris megállapodás megtartásáról.

Macron arra szólított fel, hogy a közel-keleti tartós stabilitás biztosításához megerősített párbeszédet kell indítani a teheráni kormánnyal a regionális tevékenységéről, és ballisztikus programjáról.

A washingtoni kormány tegnap közölte, hogy meghosszabbítja az Irán elleni szankciók feloldását.Még több hír