Tüntetés volt Bécsben

Több mint hatvanezren tüntettek Bécsben a szélsőjobboldali kormánynak  a menekült-, bevándorlás-, iszlám-, vagy idegenellenességre épülő politikája ellen.

Tüntetés volt Bécsben

A tüntetők a többi között olyan transzparenseket tartottak a magasba, amelyeken írva volt, “Nemet mondunk a „fekete-kék” koalíciónak”, “Nemet mondunk a náci kormánynak”, és a Hofburg Palota előtti térről a Hősök terére vonultak a tüntetők.

A széleskörű biztonsági intézkedések mellett zajlott demonstráción beszédet mondott a civil szervezet, Asyl in Not nevű menekültszervezet vezetője, Michael Genner.

"Bécsben hozzávetőleg 13 ezren folyamodtak menekültstátusért, és azok élnek a városban, a szélsőjobboldali kormány rendeletére a rendőrök menekülttáborokba kísérik azokat az embereket, hogy utasítsák ki. Nem szabad engedni az alkotmánynak ellentmondó alkalmazásnak.

A Volkshilfe osztrák jótékonysági szervezet  szóvivője, Erich Fenninger pedig elmondta, hogy a demonstráció alkalmából azt kívánják közölni, olyan országot akarnak, amely mindenki számára élhető legyen, és hatékony szerepet vállaljon a rasszizmus és a diszkrimináció elleni küzdelemben.

A Muszlim Civil Társadalmi Hálózat (NMZ) nevében beszédet mondott Gözde Taşkaya, és aláhúzta, hogy tiltakoznak az új kormány törvénytelen, és az emberi méltóság tiszteletét elutasító programja ellen.

Taşkaya kijelentette, hogy az új kormány rossz politikát folytat, ami épül a muszlimokkal szembeni megkülönböztetésre,  így eltereli a figyelmet a társadalom valódi problémáiról.Még több hír