Hogyan támogatja a Pentagon a terroristákat?

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a Pentagon felügyeleti jelentésében nyilvánosságra hozták a terrorszervezeteknek nyújtott támogatás mértékét.

Hogyan támogatja a Pentagon a terroristákat?

A jelentés szerint az Egyesült Államok a Szíriai Demokratikus Erők (SDG) nevet használó YPG/PYD/PKK terrorszervezet tagjait Szíriában megkezdte „határvédelmi erők”, „belbiztonsági erők” és „bombaszakértők” irányba képezni, és újratervezi terrorellenes küzdelmi erőit.

Október – január között a jelentés szerint négyszeresére, mintegy kétezerre nőtt az Egyesült Államok katonáinak száma Szíriában, és összesen mintegy 12.500 katonát képeztek ki, közülük több mint 11.000 az SDG (YPG/PYD/PKK) tagja volt.

„A védelmi minisztérium közölte: az Egyesült Államok felfegyverezte az SDG-t, de annak érdekében, hogy elsősorban a YPG ne használja rossz célra a nekik adott fegyvereket, a nekik adott felszerelést és fegyvereket nyomon kell követni” - áll a jelentésben.

A jelentés szerint a Pentagon a YPG/YD/PKK álcaszervezeteként szolgáló SDG erőit az ILIÁ-tól visszaszerzett területek biztonsága és egyensúlya érdekében részesíti kiképzésben:

„Az SDG belbiztonsági erői, határbiztonsági erői és bombaszakértői kiképzése megkezdődött, és megvannak a tervek a terrorellenes erők újraszervezésére” - áll a jelentésben.

A jelentés szerint az SDG nevet használó PYD/PKK tagjai közül több mint 3.000 főt képeztek ki az állítólagos Rakkai Belbiztonsági Erők számára.Még több hír