Sajtószemle

Összefoglalás a török sajtóból

Sajtószemle

Sabah bejelenti, hogy Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök Twitter-oldalán választ adott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökre, aki az alaptalan nyilatkozatokat adott Erdoganról. „A palesztinok vére van a kezedben.” „Netanjahu egy rasszista állam miniszterelnöke, mely az ENSZ határozatait megsértve 60 évnél több ideig megszállás alatt tartja a védtelen nép területeit.”- írta Erdogan a Twitter-üzenetében.

Hürriyet hírül adja, hogy Binali Yildirim miniszterelnök egy nyilatkozatot adott Ankarában. „Az Amerikai Egyesült Államok Tel-avivi nagykövetségének Jeruzsálembe áthelyezése egy béke-ellenes szabotázs, és ezt nem fogadjuk el. Semmibe vegyük ezt a döntést. Az amerikai nagykövetség megnyitó napján ontották a muszlimok vérét. Élesen elítéljük és megátkozzuk a terrort követő Izrael erőszakos politikáját.”- mondta Yildirim.

Star bejelenti, hogy Munsif Marzuki Tunézia volt államfője és a Demokratikus forradalmak védelme Arab Tanács elnöke Isztambulban köszönetet fejezett ki Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnöknek és a török népnek. „Arabok példaképül vegyék Törökországot Jeruzsálem témájában.”- mondta Tunézia volt államfője.  

Vatan hírül adja, hogy az orosz föderális idegenforgalmi ügynökség úgy nyilatkozott, hogy az orosz állampolgárok elsősorban Törökországot részesítették előnyben a május hónap elején megünnepelt Munkás Ünnep és Győzelmi Ünnep szünetei során. Hangsúlyozták, hogy az orosz állampolgárok 52,3%-kal Törökországot részesítették előnyben vakáció alkalmából.

Habertürk bejelenti, hogy a Málta zászlójú 850 utas kapacitású Azamara Journey című hajó, mely folytat világturnét, közeledett a Kusadasi járás Ege Port kikötőjéhez. Az utasok egy része megtekintette az Efézus antikvárost és szent Mária házát, egyesei pedig vásároltak a járás centrumában.


Címkék: Habertürk , Vatan , Star , Hürriyet , Sabah

Még több hír