Tömeges ételmérgezés egy iraki menekülttáborban

Több százan kaptak ételmérgezést egy Moszul melletti ENSZ felügyelet alatt működő menekülttáborban - közölték kedden iraki illetékesek.Mintegy nyolcszázan lettek rosszul, és egy gyerek meghalt.

Tömeges ételmérgezés egy iraki menekülttáborban

A tárcavezető szerint egy nő és egy kislány halt meg, és legalább háromszázan vannak válságos állapotban. Hétfő este mintegy negyven rohammentő érkezett a menekülttáborhoz, s a legsúlyosabb állapotban lévő menekülteket kórházakba szállították.

A Moszult Erbíllel összekötő út mentén, Moszultól mintegy harminc kilométerre lévő Hazír menekülttábor lakói azután lettek rosszul, hogy hétfőn elfogyasztották a ramadáni böjtnapot befejező estebédet, az iftárt. Hánytak és többen elájultak – mondta Záhid Hatun, az iraki parlament menekültekkel foglalkozó bizottságának tagja.

Egy katari jótékonysági alapítvány szervezte az iftárt a táborban élő mintegy kétezer iraki számára, és az ételt egy erbíli étteremből rendelték. Tulajdonosát már őrizetbe vették. Hamúd nem akarta kommentálni azt a felvetését, hogy esetleg szándékos ételmérgezés történt.

A mintegy kilencezer ember befogadására alkalmas Hazír menekülttábort az idén májusban nyitotta meg az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága a moszuli menekültek számára. 

MTIMég több hír