Moszkva: valószínűleg megölték az ILIÁ vezérét

Az orosz védelmi tárca ellenőrzi azt az értesülést, amely szerint az orosz légierő egy Rakka melletti csapásával május végén megölték Ibrahim Abu-Bakr al-Bagdadit, az ILIÁ terrorszervezet vezérét- közölte Moszkvában a minisztérium.

Moszkva: valószínűleg megölték az ILIÁ vezérét

    Az orosz harci gépek május 28-án a szíriai Rakka déli elővárosában egy parancsnokságra mértek csapást, ahol az ILIÁ vezetői éppen arról tanácskoztak, hogy miként vonják ki Rakkából a terrorszervezet fegyvereseit az úgynevezett déli folyosón.
    Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a tanácskozáson jelen volt Bagdadi is, aki a légicsapás következtében meghalt. Az értesülést több csatornán keresztül is ellenőrzik.
   A tárca értesülései szerint a likvidált személyek között volt Abu al-Hadzsi al-Miszri, Rakka emírje, Ibrahim an-Naef al-Hadzs emír, a Rakkától Szuhna városáig terjedő térség parancsnoka, valamint Szulejmán as-Sauah, az ILIÁ biztonsági szolgálatának vezetője is.
    Az orosz fegyveres erők előre értesítették az Egyesült Államokat a csapásról, amely megölhette az ILIÁ vezérét.
   Bagdadi haláláról az elmúlt években többször is jelentek meg utólag meg nem erősítette értesülések. 
   Oroszország 2015 szeptemberében avatkozott be a szíriai fegyveres konfliktusba Bassár el-Aszad elnök oldalán. Bagdadi megsemmisítésének ténye, ha megerősítést nyer, komoly sikert jelentene Moszkva számára.

Forrás: MTIMég több hír