Erdoğantól kért segítséget Kelet-Guta

Az Aszad-rezsim blokádja alatt álló szíriai Kelet-Guta helyi tanácsa felhívást intézett Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnökhöz a támadások és a blokád felszámolása, illetve a még súlyosabb humanitárius katasztrófa megelőzése végett

Erdoğantól kért segítséget Kelet-Guta

Az ellenzékiek alkotta helyi tanács írásos közleményben fordult Erdoğan köztársasági elnökhöz.

A közlemény szerint az Aszad-rezsim és a rezsimpárti, Irán által támogatott milíciák még nagyobb támadásra készülnek, és továbbra is csapatösszevonásokat hajtanak végre.

A közlemény szerint az 5 éve tartó ostrom különösen a nőknek és gyermekeknek okozott súlyos károkat, és rámutatott arra, hogy a rezsim és Oroszország harci gépei folyamatosan támadják a létfontosságú központokat, kórházakat.

„A főváros, Damaszkusz környéki helyi tanács nevében kérjük, hogy az Iszlám közösségre és a nemzetközi közösségre gyakorolt befolyása által sürgősen lépjen közbe a civilek védelme érdekében, és gyakoroljanak nyomást a rezsimre és az Irán által támogatott milíciákra. Kelet-Guta népeként reméljük gyors beavatkozását. Reménykedve várjuk segítségét a rezsim blokádjának feloldásában, a humanitárius segélyek bejuttatásában és a humanitárius katasztrófa megelőzésében” - áll a közleményben.

A felkelők irányítása alatt álló Kelet-Gutában mintegy 400.000 civil él.

A rezsim erői az elmúlt 3 napban 250 civilt öltek meg Kelet-Gutában, és 22 kórházra csaptak le.Még több hír