Görögországba látogatott a török miniszterelnök

Görögország és Törökország szomszédos, azonos földrajzi helyen fekvő országként közös sorsban is osztozik, jelentette ki Binali Yıldırım miniszterelnök

Görögországba látogatott a török miniszterelnök

Görögország és Törökország szomszédos, azonos földrajzi helyen fekvő országként közös sorsban is osztozik, jelentette ki Binali Yıldırım miniszterelnök.

A hivatalos látogatás keretében Görögországban tartózkodó Binali Yıldırım miniszterelnök az athéni tárgyalások Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel találkozott.

Yıldırım miniszterelnököt görög kollégája a miniszterelnöki hivatal épületében fogadta. A két vezető zárt körű tárgyalása előtt elhangzottak az üdvözlő beszédek.

„Szomszédok vagyunk és szükségünk van egymásra. Egy földrajzi helyzeten osztozunk, így közös a sorsunk is. Kétségtelen, hogy időnként merülnek fel problémák, de a problémákat józan párbeszéddel meg lehet oldani” - mondta beszédében Binali Yıldırım miniszterelnök.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években Görögországnak voltak nehézségei, és Törökország déli határain, Szíriában és Irakban továbbra is háború dúl:

„Ezért vannak nehézségeink, de hiszek abban, hogy szolidaritással, kölcsönös jó szándékkal ezeket meg lehet oldani. A közös, építő munka és lehetőséges számosabbak, mint a problémáink. A lehetőségek kihasználása és a problémákon való túllépés a jószomszédi viszony, igazságosság és párbeszéd segítségével mindig lehetséges. Erre kell törekednünk” - mondta.

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök is hangsúlyozta: rendkívül fontos a Törökország és Görögország közötti problémák építő szellemben való megoldása.Még több hír