Hamarosan megoldódik a vízumválság

Rövid időn belül meg fog oldódni az USA és Törökország között kialakult vízumválság, jelentette ki İbrahim Kalın, a köztársasági elnöki hivatal szóvivője

Hamarosan megoldódik a vízumválság

İbrahim Kalın az Isztambulban megrendezett TRT World fórum ünnepélyen megnyitóján mondott beszédében jelentette ki: a vízumválsággal kapcsolatos tárgyalások tovább folynak az előző nap Ankarába érkezett amerikai küldöttséggel.

Hozzátette, hogy a részletekben néhány napon belül megállapodnak, és a vízumkérdés rövi időn belül meg fog oldódni.

İbrahim Kalın hangsúlyozta, hogy Törökország a kérdés mielőbbi megoldása mellett áll:

„De az érkezett küldöttség nem illetékes ennek a munkának a véglegesítésében. A tárgyalásokat Washingtonba fogjuk vinni. A két ország külügy-, belügy és igazságügy-minisztériuma között jobb információmegosztásra van szükség, és kölcsönösen egyetértünk abban, hogy biztosítani kell a konzulátusok jobb hozzáférését” - mondta.

A vízumválság megoldására az Egyesült Államokból a külügyminisztérium államtitkár-helyettese, Jonathan Cohen vezetésével érkezett küldöttség Ankarába.

A külügyminisztériumban tartott tárgyaláson a török fél részéről a külügyminisztérium államtitkár-helyettese mellett a belügy- és az igazságügy-minisztérium államtitkár-helyettese is részt vett.Még több hír