Nem jelent megoldást az utazási tilalom

Amennyire Ankara biztonságos, annyira biztonságos Washington is, jelentette ki Binali Yıldırım miniszterelnök

Nem jelent megoldást az utazási tilalom

A miniszterelnök a fővárosban, Ankarában válaszolt a sajtó kérdéseire.

Amikor egy újságíró emlékeztette arra, hogy mielőtt Törökország figyelmeztetést adott volna ki az Egyesült Államokba utazó török állampolgárok számára, Washington is megtette ugyanezt a lépést Törökországgal kapcsolatban, Binali Yıldırım miniszterelnök kijelentette:

„Igazságtalanság volt, és kedvezőtlenül befolyásolta a Törökország és Egyesült Államok közötti kétoldalú kapcsolatokat is. Amennyire Ankara biztonságos, annyira biztonságos Washington is. Amennyire Isztambul biztonságos, annyira biztonságos New York is. Nem az utazási tilalom a megoldás. A globális terror ellen szorosabban kell együttműködni” - mondta.

Yıldırım azt is hozzátette, hogy Törökország elítéli a Szíriában civilek ellen elkövetett mészárlást:

„A szíriai tartós béke érdekében Törökország elsősorban Oroszország és Irán irányába tett kezdeményezéseket. Ebben a helyzetben helytelennek tartjuk súlyosan elítéljük, ha a rezsim a szárazföldi térnyerés érdekében a rezsim a civilek és más csoportok közötti különbségtevés nélkül támadásba megy át. Ha kell, tárgyalunk erről akár Oroszországgal, akár Iránnal. Megtesszük figyelmeztetéseinket és óvintézkedéseinket. Szükségessé vált, hogy Oroszország és Irán nagyobb hatást gyakoroljon a rezsimre” - mondta a miniszterelnök.

Binali Yıldırım miniszterelnök figyelmeztetett arra is: az Idlibben fokozódó támadások újabb menekülthullámot okozhatnak, s ezzel ismét szükséghelyzet állhat elő.Még több hír