Binali Yıldırım telefonon tárgyalt görög kollégájával

Binali Yıldırım miniszterelnök közölte Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel, hogy meg kell tennie a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy csökkentse az Égei-tengeren kialakult feszültséget

Binali Yıldırım telefonon tárgyalt görög kollégájával

 „Nyugtalanok vagyunk az utóbbi időszakban kialakult feszültség miatt. Görögországnak meg kell tennie a szükséges intézkedéseket az Égei-tengeren kialakult feszültség csökkentése érdekében.” – mondta Yıldırım miniszterelnök Ciprasznak.

A beszélgetés során egyetértettek abban, hogy amennyiben szükséges, hasznos lehet, ha a két fél magas szintű katonai illetékesei találkozni fognak egymással.

A pozitív hangulatú megbeszélésen abban is egyetértettek, hogy a problémákat párbeszéd útján kell rendezni, és további intézkedéseket kell tenni a bizalom növelése érdekében.

Yıldırım miniszterelnök fehéroroszországi hivatalos látogatására való indulása előtt válaszolt az újságírók kérdéseire, ahol elmondta:

„Világosan közöltük Ciprasszal, hogy mindkét ország szempontjából jobb, hogyha elkerüljük a feszültségeket.”

„Az Égei-tengernek a barátság tengerévé kell válnia.” – fogalmazott Yıldırım.

A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a török és görög vezérkari főnökök a NATO mellett Brüsszelben fognak találkozni egymással.Még több hír