Месечно наградно прашање

Февруари 2019

Нашето наградно прашање за месец февруари 2019 година гласи:

Во кој град на Турција се наоѓа Хатушаш, престолнината на Хититската Империја?

А) Анкара

Б) Чорум

В) Јозгат

Тројца слушатели на нашите емисии и посетители на нашата веб страница кои ќе одговорат точно на прашањето ќе бидат наградени од страна на Радиото Глас на Турција.

Вашите одговори можете да ги испратите најдоцна до 28 февруари 2019 и тоа на нашата електронска адреса, на факс или на поштенска адреса.

Нашата електронска адреса гласи: makedonski@trt.net.tr

Факс: 00  90  312  463  34  54

Поштенска адреса: Поштенска Кутија 333, 06 443 Јенишехир - Анкара ТУРЦИЈА.

На сите наши слушатели и посетители на нашата веб страница им посакуваме многу среќа.

 


одговори на Месечното наградно прашање