Маслиновото масло од Турција на светските пазари преку Шпанија

Околу 37% од 40 000 тони маслиново масло произведено во последните 10 месеци во Турција се извезува во Шпанија, светски производител на маслиново масло

Маслиновото масло од Турција на светските пазари преку Шпанија

Околу 37% од  40 000 тони маслиново масло произведено во последните 10 месеци во Турција се извезува во Шпанија, светски производител на маслиново масло.

Извозот на маслиново масло од Турција во Шпанија и во Италија забележа раст од 35 посто во споредба со претходниот период, а во САД раст од 597%.Слични вести