Најмалку 5 лица загинале а 15 лица се водат како исчезнати во лизгање на земјиштето во Индонезија

Со цел брзо и навремено интервенирање властите прогласија 14 дневна итна состојба во подрачјата за кои постои опасност од појава на ненадејни лизгања на земјиштето.

Најмалку 5 лица загинале а 15 лица се водат како исчезнати во лизгање на земјиштето во Индонезија

Најмалку 5 лица загинале а 15 лица се водат како исчезнати во лизгање на земјиштето во Индонезија.

Уште 14 лица биле повредени во лизгање на земјиштето на едно оризово поле во областа Бребес во средните предели на островот Јава.

Спасувачките екипи се наоѓаат во потрага по исчезнатите лица .

Како што соопшти Сутопо Пурво Нугрохо портпарол на Националната агенција за природни катастрофи и непогоди на Индонезија жителите на подрачјата погодени од лизгање на земјиштето биле предупредувани да се оддалечат од местата на кои им се заканува лизгање на земјиштето.

Со цел брзо и навремено интервенирање властите прогласија 14 дневна итна состојба во подрачјата за кои постои опасност од појава на ненадејни лизгања на земјиштето.Слични вести