Бин Салман:Саудиска Арабија ќе развие нуклеарна бомба, доколу Иран го стори тоа

Бин Салман за „Си-би-ес“ (CBS) изјави дека Саудиска Арабија не сака да развие нуклеарна бомба, но дека ќе го направи тоа, доколку Иран ја развие.

Бин Салман:Саудиска Арабија ќе развие нуклеарна бомба, доколу Иран го стори тоа

Саудискиот престолонаследник, Мухамед бин Салман, изјави дека Саудиска Арабија ќе развие нуклеарна бомба, доколу Иран го стори тоа.

Бин Салман за „Си-би-ес“ (CBS) изјави дека Саудиска Арабија не сака да развие нуклеарна бомба, но дека ќе го направи тоа, доколку Иран ја развие.

Тој, иранскиот лидер Али Хаменеи, го спореди со Хитлер.

„Многу земји низ светот и во Европа не сфатија колку Хитлер е опасен сè додека не беше предоцна. Не сакам да видам истото да се случи и на Блискиот Исток“, изјави тој.

Тој рече и дека економијата на Саудиска Арабија е поголема од економијата на Иран. Салман додаде и дека иранската војска не е во топ пет во исламскиот свет. Поради сето наведено смета дека Иран не е ривал на Саудиска Арабија, и дека е далеку од тоа да бидат еднакви.Слични вести