Пјонгчанг од денеска до 25 февруари е домаќин на 23. Зимски олимписки игри

Маскота на овие игри е бел тигар со име Сохоранг, кој е поврзан со корејската митологија и култура. Официјалниот слоган е „Поврзани со страст“.