(ВИДЕО) Поројните дождови во Франција предизвикаа жртви

Како последица на поројните дождови и поплавите во јужното француско подрачје Од загинаа 13 лица.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна Губернијата на Од до денес во градот Вилардонел загина едно, а во градот Вилегаиханк две лица.

Во соопштението се наведува дека висината на водата во голем број станбени и деловни објекти содтигнала 1.5 метар.

Поради силниот ветар и поплавите во подрачјето Од беше прогласена црвена алармантна состојба. Наставата во училиштата во подрачјето беше прекината, граѓаните беа предупредени да не излегуваат од домовите.