Започнаа извонредните атракции и спектакли на ТЕКНОФЕСТ Истанбул

На просторот на фестивалот беа донесени воени и цивилни воздушни возила и посетителите се стекнаа со можност на резервираните простори да ги видат одблизу беспилотното летала АНКА, националниот борбен авион ТФ-Х, националниот хеликоптер Т625, сателитот Ѓоктурк-2, џетот за обука и авион за блиска поддршка Хурџет, новата генерација авион за темелна обука Хуркуш и националниот хеликоптер АТАК. teknofest başladı