Erdogan a comentat criza dıplomatıcă și achiziționarea S-400

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că în unele Consulate ale Statelor Unite ale Americii în Turcia  există agenți ai FETO

Erdogan a comentat criza dıplomatıcă și achiziționarea S-400

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că în unele Consulate ale Statelor Unite ale Americii în Turcia  există agenți (spioni).
Erdogan a spus:
În Consulatele există agenți afiliați organizației teroriste fethullahiste FETO. Ei nu sunt diplomați, ci agenți (spioni).” Agenți din această categorie sunt în prezent și în Statele Unite. Ei de fapt au o relație foarte strânsă cu Congresul. Sunt fapte evidente. Și agentul principal al FETO  se află în Pennsylvania.
Erdogan, la întoarcerea sa din Serbia, a comentat subiectele principale de pe ordinea de zi.  
Președintele a reiterat faptul că ambasadorul al SUA la Ankara, John Bass, este responsabil pentru criza diplomatică legată de suspendarea eliberării vizelor.

Erdogan a menționat că Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a propus ministrului de externe, Mevlut Cavusoglu, ”crearea unei comisii” pentru soluționarea crizei și că este așteptată  o solicitare corespunzătoare din partea americană.
La o întrebare în legătură cu achiziționarea sistemului de apărare antirachetă S-400 de la Rusia, președintele a răspuns:
„Nu există probleme în ceea ce se referă la S-400. La prima livrare vor fi furnizate numai sisteme produse de ruși. La a două livrare sperăm că vor intra sistemele produse în comun. În cadrul întrevederilor cu mult stimatul Dl Putin s-a precizat că nu intenționăm să terminăm afacerea cu achiziționarea sistemelor de apărare S-400. Am avut discuții și cu privire la S-500.”Ştiri din aceeaşi categorie