Radio TRT

Din cand ın cand ne plangem ca ın tara noastra ultimele cuceriri tehnico-ştiintifice vin mai tarziu. Ori din prisma radioului situatia este diferita.Pentruca aventura ın lumea Radio a Turciei a ınceput tocmai ın 6 Mai 1927 aproape ın acelaşi timp  cu cea a ıntregii lumi.İar pe 1 Mai 1964 odata cu ınfiintarea TRT radioul a luat  un avant cu totuıl nou.

Toate posturile de Radio TRT ışi transmit emisiunile ın baza principiului impartialitatii şi exactitatii ,conştiente de responsabilitatea caracterului public şi se adreseaza ascultatorilor din ıntreaga tara.

 Posturile de Radio TRT  sunt: Radio-1, RAdio-2 ( TRT- FM), Radio-3, Radio-4, 5, Radiourile locale( Antalya, Çukurova, GAP-Diyarbakır, Erzurum, Trabzon), TRT Name pentru iubitorii de muzica  turca, TRT-Türkü şi Radio Vocea Turciei ce transmite emisiuni ın 32 de limbi straine .

 

Radio 1,este canalul programelor cu caracter cultural, ecducational şi de ştiri.Pentru toti cei care doresc sa-şi ımbogateasca cunoştintele Radio 1 transmite neıntrerupt timp de 24 de ore pe zi.Prin sutele de transmitatoare stereo este alaturi de ascultatorii turci iar de pe internet şi satelit se poate receptiona din toate colturile lumii.İnformatii exacte şi impartiale… TRT din 1927 este  ımpreuna cu voi… 

 

Radio 2 (TRT FM), este ımpreuna cu dumnoavostra  timp de 24 de ore pe zi  cu programe calitative , energice şi pline de umor. Prin sutele de transmitatoare stereo poate fi receptinat pretutindeni ın lume şi ın Turcia.

TRT FM postul de radio ce apropie departarile..

 

Radio-3 este canalul ce prezinta muzica lui Elvis Presley, a lui Joan Baez, a lui Frank Sinatra, , a lui Tchaikowsky şi Mozart  ce asigura ıntalnirea dintre  muzica moderna şi  cea clasica.   Transmisiune stereo timp de 24 de ore pe zi.TRT RAdio este numele calitatii ın muzica

 

Radio 4  este canalul unde se ıntalnesc toate florile muzicii populare şi traditionale turce.Pretutindeni alaturi de voi timp de 24 de ore pe zi.

Locul ın car ese sfarşeşste dorul…

 

TRT Türkü  ce şi-a ınceput activirtatea pe 1 iulie 2009 este canalul c ese adreseaza pe FM, prin internet şi prin satelit iubitorilor de cantece populare.

 

TRT Name şi-a ınceput activitatea pe 6 Mai 2009  şi este canalul iubitorilor de muzica traditionala turca.Transmite neıntrerupt timp de 24 de ore pe zi.

 

TRT Radio Ştiri este canalul radio de ştiri al TRT.Transmite programele de ştiri pregatite de canalele TRT 1 , Trt Türk şi TRT Ştiri.

 

Postul de Radio Vocea Turciei  se afla de peste 70 de ani alaturi de ascultatorii ei din lumea ıntreaga.Programele cu o grila variata  pot fi audiate ın orice colt al planetei.

 

Radio 6 este canalul de radio al emisiunilor ın limba kurda .Şi-a ınceput activitatea pe 1 Mai 2009 se adreseaza locuitorilor din sud-este tarii.Este postul ce contribuie la consolidarea relatiilor dintre cetatenii turci şi care ın acelaşi timp exercita o influenta pozitiva asupra relatiilor internationale ale Turciei.