Purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat cu privire la criza de vize

Heather Nauert în cadrul unei conferințe de presă zilnică a răspuns la întrebările cu privire la criza actuală de suspendare reciprocă a eliberării vizelor între SUA și Turcia.

Purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat cu privire la criza de vize

Purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, în cadrul unei conferințe de presă zilnică a răspuns la întrebările cu privire la criza actuală de suspendare reciprocă a eliberării vizelor între SUA și Turcia.  

Vorbind despre discursul de ieri al președintelui Recep Tayyip Erdogan, privind relațiile dintre SUA și Turcia, adus pe ordinea de zi, purtătoarea de cuvânt, a menționat că nu l-a ascultat dar a auzit „unele comentarii“ privitoare la discursul președintelui.

Nauert a spus:

„Sperăm la calmitate și dialog cu guvernul Turciei. Secretarul de Stat al SUA, (Rex Tillerson) ieri a vorbit cu omologul său turc. Până în prezent am avut numeroase întrevederi și întruniri între guvernul nostru și guvernului Turciei cu privire la diferite teme.“

Corespondentul AA, după ce a fost anunțat că în cadrul conferinței nu vor mai fi primite întrebări în privința temei în cauză, a insistat și mai întâi menționând cele spuse de Ministrul Justiției turc Abdulhamit Gul (despre Metin Topuz): ”Până ieri nu a fost solicitat. Dar după solicitarea de ieri se va întâlni cu avocatul său vineri.”, a adresat o întrebare către un oficial al ministerului de externe:   "Ați declarat că nu i se dă posibilitatea de a se întâlni cu un avocat, însă nu a solicitat, care sunt comentariile dvs.?"

Oficialul a susținut că nu are informații despre  declarațiile lui Gül.Ştiri din aceeaşi categorie