SUA, acordul nuclear cu İran

SUA, acordul nuclear cu İran

SUA, acordul nuclear cu İran

Donald Trump, Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), va anunta astazi noua strategie a administratiei sale fata de Iran.
Se precizeaza ca Trump ıși poate exprima opinia ın favoarea anularii a acordului nuclear semnat de administratia trecuta, ın 2015.
Intre timp, președintele İnstitutiei de Energie Atomica din İran, Ekim Salehi, solicita sprijinul Europei pentru ca acordul nuclear sa ramana ın vigoare.
Saleh,
Care au raspuns la ıntrebarile jurnaliștilor ın timpul vizitei sale de la Londra, a spus ca luarea Garzii Revolutionare İraniene pe lista teroriştilor, ar fi rezultatul unei atitudini ostile a SUA fata de poporul iranian.
Salihi s-a ıntrunit cu secretarul britanic de externe, Boris Johnson, pentru a discuta despre soarta acordului nuclear pe care el și marile puteri din grupul P5+1, cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite l-au semnat ın 2015. 
Salihi a evaluat, de asemenea, probabilitatea ca SUA sa "ia Garda Revolutionara iraniana" pe lista teroristilor.
Ali Akbar Salihi, a spus ca acest lucru ar fi rezultatul atitudinii ostile a SUA fata de poporul iranian,
"Fortele armate a fiecarei tari sunt siguranta tarii respective, ca atare o decizie ın aceasta directie o vom considera ca o declaratie de razboi".
Soarta negocierilor nucleare cu Iranul se afla, de asemenea, pe agenda Rusiei.
Ministerul rus de Externe a anuntat ca ministrul de externe Serghei Lavrov și omologul sau american Rex Tillerson au discutat situatia programului nuclear al Iranului.
In contextul declaratiei Ministerului,
"A fost abordata ın mod cuprinzator situatia Planului comun de actiune privind programul nuclear iranian, aprobat de Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite (CSONU) ın 2015”. Lavrov a remarcat ca Teheranul a ramas fidel tuturor obligatiilor ce ıi revin ın cadrul planului și a subliniat ca și cealalte parti ar trebui sa respecte documentul.

 


Etichete: P5+1 , strategie , nuclear , acord , iran , trump

Ştiri din aceeaşi categorie