Mărturisirile despre PKK în raportul Pentagonului

Sprijinul SUA acordat organizației teroriste în Siria

Mărturisirile despre PKK în raportul Pentagonului

Într-un raport al Biroului Inspectorului General al Departamentului american al Apărării a fost menționat sprijinul acordat organizației teroriste.

În raportul în cauză se notează că Statele Unite ale Americii au început instruirea militară a unităților organizației teroriste separatiste YPG/PYD/PKK care apar sub numele Forțelor democratice siriene (SDG) sub forma de  „forțe de securitate internă“, „forță de securitate frontalieră“, ”experți în explozibili” în Siria și planifică să remodeleze forțele de combatere a terorismului.    

În raportul Biroului din perioada octombrie-decembrie s-a menționat că  numărul soldaților  americani în Siria a crescut de patru ori, ajungând la aproximativ 2 mii, iar numărul total al soldaților instruiți în Siria a fost aproximativ 12 500, peste 11 000 din aceștia provenind din Forțele democratice siriene (YPG / PYD / PKK).

De asemenea s-a comunicat că  armata americană a echipat unitățile Forțelor democratice siriene, și urmărește echipamentele și armele oferite YPG-ului pentru a asigura că sunt folosite în mod corect și pentru scopuri corecte.Ştiri din aceeaşi categorie