Conferința de presă Lavrov - Cavusoglu

Cea de-a 6-a reuniune a Grupului comun ruso-turc de planificare strategica a avut loc în capital Federației Ruse Moscova.

Conferința de presă Lavrov - Cavusoglu

Cea de-a 6-a reuniune a Grupului comun ruso-turc de planificare strategică a avut loc în capital Federației Ruse Moscova.

Mevlut Cavusoglu și omologul său rus au purtat convorbiri în plenul delegațiilor.

Tema siriană a fost cel mai important punct pe agenda discuțiilor.

Cavusoglu în cadrul conferinței de presă susținute după reuniune a anunțat că întâlnirea cu oficialii americani pe tema Manbij preconizată să aibă loc în SUA în data de 19 martie, poate fi amânată din cauza concedierii secretarului de Stat Rex Tillerson și și-a exprimat speranța că părțile vor continua discuțiile în aceeași dinamică.

Ministrul a amintit că SUA și Turcia au convenit că YPG se va retrage din regiunea Manbij și, afirmând că Turcia sprijină integritatea teritorială a Siriei, a spus: ” Obiectivul operațiunii ”Ramura de măslin” este eliminarea teroriștilor, care reprezintă o amenințare pentru țara noastră, din regiune. Oriunde nu am merge, oferim sprijin civililor. Obiectivul operațiunii nu este ocuparea teritoriilor siriene.”

În cadrul declarațiilor de presă, Cavusoglu s-a referit și la sistemele S-400, subliniind că ar fi bine ca sistemele să fie livrate cât mai curând posibil.

Lavrov, la rândul său, a spus că vor accelera furnizarea S- 400.

Ministrul rus a notat că Cavusoglu l-a informat despre discuțiile purtate între Turcia și SUA în privința Siriei și a adăugat că SUA dorește să rămână în Siria dacă nu pentru totdeauna, cel puțin pentru o perioadă lungă de timp, și de aceea pentru a-și consolida pozițiile contribuie la dezintegrarea țării.Ştiri din aceeaşi categorie