Federica Mogherini: ”Regimul sirian trebuie să pună capăt atacurilor”

Federica Mogherini a ținut un discurs in fața Parlamentului European, reunit in sesiune plenară pe tema siriană  la Strasbourg.

Federica Mogherini: ”Regimul sirian trebuie să pună capăt atacurilor”

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, a spus că regimul de încetare a focului în enclava Ghouta Orientală asediată de regimul Bashar al-Assad și susținătorii săi, timp de 5 ore pe zi este important însă insuficient.

Federica Mogherini a ținut un discurs in fața Parlamentului European, reunit in sesiune plenară pe tema siriană  la Strasbourg. În cadrul discursului său Mogherini a declarat că regimul bombardează în mod conștient civilii și facilitățile medicale din Ghouta Orienală și, de asemenea, a comunicat că civilii cară vor să părăsească zona de conflict sunt vizați de lunetiști.

Mogherini, afirmând că există o singură cale logică și morală, a spus:

„Pentru a atinge obiectivul care nu putut fi atins până în prezent trebuie să colaborăm cu Organizația Națiunilor Unite (ONU). Fundamentul păcii juste și durabile va fi soluție politică din procesul de la Geneva.“

Mogherini a subliniat faptul că instaurarea regimului de încetare a focului timp de 5 ore pe zi în Siria este importantă ca prim pas, însă nu este suficientă și a adăugat că regimul trebuie să pună capăt atacurilor.

Accentuând că mii de oameni așteaptă să fie evacuați din Ghouta Orientală, Mogherini  a notat convoiul de ajutor umanitar al ONU a ajunsa la Douma însă din cauza bombardamentelor neîncetate ajutoarele nu au fost distribuite conform planului.

Mogherini a declarat că luna viitoare în capitala belgiană, Bruxelles,  va avea loc o conferință în cadrul căreia va fia abordat viitorul Siriei.


Etichete: siria , Mogherini

Ştiri din aceeaşi categorie