Franța împotriva giganților Google și Apple

Bruno Le Maire, a anunțat că Franța va intenta un proces împotriva Google și Apple

Franța împotriva giganților Google și Apple

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a anunțat că Franța va intenta un proces împotriva Google și Apple pe motiv că abuzează de poziția deținută pe piață.

Le Maire a participat la emisiunea postului de radio RTL și evaluat subiectele importante de pe ordinea de zi.

Susținând că Google și Apple tratează în mod incorect și abuziv companiile care dezvoltă programe sau aplicaţii din Franța, Le Maire a declarat că vor da în judecată aceste 2 companii pentru presupusul abuz de poziție dominanta pe piață. Oficialul a presupus că companiile pot fi amendate cu câteva milioane de euro.

Le Maire a spus, de asemenea, că se așteaptă că va fi luată o decizie care va stabili un mecanism fiscal pentru giganții IT precum Google, Apple, Facebook și Amazon care le va obliga să plătească taxe acolo unde își desfăşoară activitatea și și-a exprimat speranța că măsurile stabilite vor fi puse  în aplicare din 2019.   

În decembrie Ministrul francez a depus o plângere împotriva companiei de comerț electronic Amazon pe motiv că aceasta datorită poziției sale de lider pe piață exercita presiuni comerciale asupra concurenților francezi.  


Etichete: judecată , abuz , Apple , Google

Ştiri din aceeaşi categorie