Prima declarație a lui Tillerson după ce a fost concediat

Președintele Trump  l-a demis, ieri, pe Rex Tillerson

Prima declarație a lui Tillerson după ce a fost concediat

Președintele Trump  l-a demis, ieri, pe Rex Tillerson din funcția de secretar de stat. Prin urmare Tillerson a declarat că își va încheia mandatul la 31 martie.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Departamentul de Stat al SUA, Tillerson a făcut o declarație cu privire la concedierea sa.

Emoțiile lui Tillerson au atras atenție. Oficialul a spus că a avut o convorbire telefonică cu președintele Trump în timpul zborului spre California.

Tillerson a anunțat că își va încheia mandatul la 31 martie, le-a mulțumit colegilor săi și a notat:

„Îmi voi lua rămas bun de la colegii mei cu care am lucrat la Departamentul de Stat, noi toți am jurat să ne facem treaba corect. Nu mi-am încălcat jurământul. Ne protejează armata SUA. Îi suntem recunoscători. An asigurat instaurarea unui armistițiu în Siria am salvat viețile a mii de oameni.“

Președintele SUA, Donald Trump a anunțat pe Twitter că l-a concediat pe Secretarul de stat Rex Tillerson, acesta fiind înlocuit cu șeful CIA, Mike Pompeo.

Trump şi-a argumentat decizia sa de a-l demite pe Rex Tillerson din funcţia de secretar de stat al SUA prin existenţa unor poziţii contradictorii în mai multe subiecte.
 


Etichete: Tillerson , Trump

Ştiri din aceeaşi categorie