Japonia, infectie cauzata de bacterii carnivore

Japonia, infectie cauzata de bacterii carnivore

Japonia, infectie cauzata de bacterii carnivore

In Japonia, "infectia cu bacterii carnivore" se raspandește.
Potrivit datelor inregistrate de Institutul National de Boli Infectioase, "peste 500 de persoane au fost infectate cu aceste bacterii in acest an.
Potrivit institutului, un total de 525 de persoane din Japonia au fost infectate cu sindrom de șoc streptococic (STSS).
Se spune ca 66 persoane din populatia infectanta din capitala Tokyo, infectie cunoscuta sub numele de "bacterii carnivore" a fost cauzata de bacteriile Streptococcus Group A și a ınceput ın special ın randul copiilor cu durere de gat streptococ.
Potrivit declaratiei Institutului, ın cazurile ınaintate care pot cauza moartea, bacteria este diagnosticata cu dureri și umflaturi la picioare și maini și febra mare.
Bacteriile pot provoca moartea tesutului muscular cauzand raspandirea bacteriei ın organism și provocarea insuficientei organelor, urmata de decesul persoanei infectate.
Decesele cauzate de infectie sunt mai frecvente la persoanele de peste 30 de ani.
Ken Kikuchi, profesor la Tokyo Women's Health University, care a spus ca infectia cu mortalitate de 30% ar putea aparea și cu bacterii mai periculoase, cum ar fi Streptococcus Grup G, altul decat Streptococcus Grup A,
"Numarul pacientilor diagnosticati cu STSS din cauza altor  tipuri de bacterii decat Grupa A Streptococcus, este ın creștere".
Institutul National de Boli Infectioase din Japonia, care a ınceput sa ınregistreze diagnosticele STSS ın 1999, a declarat ca cifrele ınregistrate ın acest an sunt cele mai ridicate din 1999.
S-a observat ca 203 de persoane au fost diagnosticate cu infectie ın 2013, iar numarul acestora a crescut ın fiecare an. S-a mentionat ca ın special persoanele ın varsta de peste 30 de ani ar trebui sa fie mai atente.

 Ştiri din aceeaşi categorie