Analiza zilei - 23.01.2018

Relațiile între SUA și Turcia

Analiza zilei - 23.01.2018

Can Acun, cecetătorul Direcției Politica Externă al Centrului Analitic SETA

În timp ce se încheie prima lună a operațiunii „ramura de măslin” declanșate de Forțele Armate ale Turciei și opoziția siriană pentru a elimina Afrinul de teroriștii YPG, relațiile Turcia-SUA sunt puse la grea încercare din cauza sprijinului acordat terorismului de către SUA.  Atunci când Turcia este preocupată de amenințările la adresa integrității teritoriale a Siriei și securității sale naționale, SUA pare insistentă în ceea ce privește menținerea alianței murdare cu organizația teroristă PKK în Siria. Deși relațiile între doi aliați din cadrul NATO  au intrat recent într-o criză serioasă din cauza sprijinului acordat teroriștilor, există și probleme integrale considerabile bazate pe trecut. Faptul că aceste două țări au adoptat poziții opuse în primăvara arabă, că SUA a sprijinit lovitura de stat din Egipt și mai presus de toate angajamentul SUA cu structura FETO care stă în spatele tentativei de lovitură de stat din 15 iulie au zguduit relațiile între SUA și Turcia.

Referindu-se la relațiile turco-americane, ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a spus: ”Relațiile noastre se află într-un punct critic. Ori le vom normaliza, ori acestea se vor deteriora complet” și astfel a demonstrat starea actuală a relațiilor. Ministrul, reamintind de  expresia lui Tillerson în cadrul Reuniunii ministeriale a coaliției globale anti-Daesh: ”Înțelegem îngrijorările Turciei” a subliniat: ”Vrem să vedem deja acte ci nu promisiuni”, demonstrând că Turcia nu mai are încredere în SUA și solicitând  îndeplinirea promisiunilor. Este previzibil că în caz dacă SUA nu își va îndeplini promisiunile, Turcia va lua decizii radicale. Chiar dacă SUA va întreprinde niște acțiuni în conformitate cu rolul său de aliat și va face niște pași orientați spre îmbunătățirea relațiilor cu Turcia,  revigorarea încrederii reciproce va avea nevoie de mult timp.

Viceprim-ministrul și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Bekir Bozdag, subliniind că va fi distrus coridorul de teroare, care era preconizat să se stabilească de-a lungul frontierei Turciei, de asemenea și proiectul de transformare a terorismului într-un stat, a notat: ”SUA trebuie să înceteze să distragă atenția Turciei de la organizațiile teroriste PKK/KCK/PYD/YPG; nu va putea să ascundă organizațiile teroriste, schimbându-le numele sau plăcile și nu va putea să inducă pe nimeni în eroare și schimba astfel realitatea. Trebuie să recunoască fără obiecții și fără nici un ”dar” faptul că PYD și YPG sunt organizații teroriste; trebuie să pună capăt cooperării cu organizațiile teroriste, ajutorului de arme, echipament, formare, vehicule, etc. acordat acestora, și, de asemenea, să-și colecteze armele date organizațiilor teroriste.”

În lumina acestor evoluții secretarul de stat american, Rex Tillerson, a efectuat o vizită în Turcia. Tillerson, după ce a avut o întâlnire lungă cu președintele Erdogan, a purtat întrevederi bilaterale cu omologul său Cavusoglu. În cadrul întrevederilor părțile și-au reconfirmat hotărârea de a menține  parteneriatul strategic și Turcia a avut ocazia de a-și transmite încă o dată solicitările părții americane. A fost luată o decizie de a  înființa un mecanism pentru conducerea negocierilor cu privire la nordul Siriei și în special Manbij. Însă Turcia, pe de altă parte, a exprimat în mod clar că va continua să țintească organizația teroristă PKK/YPG.

Bineînțeles că problemele între Turcia și SUA nu se bazează numai pe neînțelegerile privind PKK/YPG. Pe baza acestor probleme stă faptul că în SUA, care nu vede Turcia drept un actor fondator în regiune, există o atitudine dominantă concentrată pe percepția creată din imaginea că Turcia devine din ce în ce mai islamizată și autoritară  fondată pe personalitatea lui Erdogan. Percepția care a fost o perioadă lungă promovată de mass media și susținută de colaboraționiștii în Turcia, umbrește interesele naționale ale Turciei și mută platforma de dezbateri. Așadar, în timp ce  discuțiile cu privire la Turcia în SUA se bazează pe ”drepturile omului” și ”valorile umane”, nu se acordă de loc importanța ”drepturilor omului” și ”valorilor umane” în țările conduse de SUA în Orientul Mijlociu precum Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Egipt. Adevărata cauză a poziției ambivalente a SUA este faptul că Turcia urmărește politica externă unică și independentă.

De fapt declarațiile SUA în timpul tentativei de lovitură de stat din 15 iulie cum ar fi ”Evaluăm dacă există o lovitură de stat”, faptul că SUA s-a preocupat cu starea puciștilor în loc de a fia aproape de poporul turc, și faptul că baza militară Incirlik a avut rol-cheie în lovitura de stat reprezintă un punct de răscruce.  Relațiile între Turcia și SUA s-au tensionat din cauza că liderul FETO se afla în SUA și CIA și alte departamente americane au susținut FETO. În ciuda dovezilor prezentate părții americane liderul FETO nu a fost extrădat și împotriva lui nu a fost inițiat un proces împotriva lui; aceasta demonstrează că SUA nu s-a deranjat de tentativa de lovitură de stat.  

Un alt punct care constituie o divergență majoră între SUA și Turcia este Muhammed Mursi președintele egiptean răsturnat de la putere printr-o lovitură de stat. Faptul că Turcia l-a susținut pe președinte ales în mod democratic, în ochii SUA Tucia doar a sprijinit un guvern islamist. În timp ce SUA a salutat lovitura de stat efectuată de al-Sisi, Turcia a continuat să sprijine guvernul lui Mursi și acest fapt reprezintă un dezacord semnificativ între Turcia și SUA cu privire la Orientul Mijlociu. Turcia dorește ca guvernele țărilor din Orientul mijlociu să fie alese în mod democratic de către popor însă  SUA dorește guverne care vor activa conform intereselor SUA.  Potrivit opiniei larg răspândite în Statele Unite, guvernele care vor veni ca urmare a alegerilor libere în Orientul Mijlociu nu vor fi pro-americane și vor pune în pericol interesele Statelor Unite.


Etichete: SUA-Turcia

Ştiri din aceeaşi categorie