SUMARUL PRESEI 12.01.2018

SUMARUL PRESEI

SUMARUL PRESEI 12.01.2018

SUMARUL PRESEI 12.01.2018

Ziarul Haber Turk relează: "Erdogan, cei care doresc să înființeze un stat în nordul Siriei nu au nici-o șansă"

Președintele Recep Tayyip Erdogan a vorbit în cadrul celei de-a 43-a reuniuni a autorităților locale care a avut loc la Palatul prezidențial. Referindu-se la evoluțiile recente din nordul Siriei președintele a notat: „În prezent localitățile din nordul Siriei în care vor să stabilească un coridor terorist sunt locurile din Pactul Național (Misak-ı Milli)… Cei care recurg la căile de înființare a unui stat sau altceva acolo nu au nici-o șansă.

Ziarul Sabah relevă: "Erdogan se va întâlni cu Merkel"

Ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a anunțat că președintele Recep Tayyip Erdogan, după formarea noului Guvern în Germania, vrea să se întâlnească cu cancelarul Angela Merkel. Mevlut Cavusoglu a răspuns la întrebările jurnaliștilor germani la Antalya și a declarat că președintele Erdogan va invita pe Merkel în Turcia sau va efectua o vizită în Germania.  

Cotidianul Star notează: „UE ar trebui să îmbunătățească relațiile cu Turcia“

Prim-ministrul bulgar Boiko Borisov, subliniind că  în perioada Președinției Bulgariei la Consiliul UE vizează să lucreze mult la îmbunătățirea relațiilor cu Turcia, a declarat că  Uniunea Europeană trebuie să depună eforturi pentru a îmbunătăți relațiile cu Turcia. Borisov a accentuat că Turcia, fiind un membru al NATO, din care fac parte și majoritatea țărilor membre  ale UE, joacă un rol important și un rol-cheie în ceea ce privește gestionarea fluxului de migranți din Orientul Mijlociu.

Cotidianul Hürriyet scrie: "88% au fost finalizate! Durata va fi redusă de la 9 până la 3,5 ore"

88% din autostrada Gebze-Orhangazi-Izmir care va reduce durata călătoriei între Istanbul și Izmir de la 9 până la 3,5 ore au fost finalizate. Din 36 de viaducte 17 au fost finalizate. La finalizarea proiectului 36 de viaducte, 3 tuneluri,  25 de joncțiuni, 6 centre de întreținere ale autostrăzii vor intra în serviciu.

Ziarul Yeni Șafak informează: "O nouă specie de insecte a fost descoperită la Ușak"

Erdal Zengin, un inginer agronom profesionist, în cadrul cercetărilor sale a instalat capcane de insecte în Ușak și a descoperit o nouă specie de insecte. Insectă galbenă, de 1,88 mm, cu ochi roșii din familia Torymidae a fost numită „Megastigmus usakensis“ după denumirea localității. Prof. Dr. Miktat Doganlar care a anunțat în urma cercetărilor realizate după ce Erdal Zengin i-a trimis fotografia gândacului, că au stabilit o nouă specie. 


Etichete: SUMARUL PRESEI

Ştiri din aceeaşi categorie