SUMARUL PRESEI - 14.03.2018

SUMARUL PRESEI - 14.03.2018

SUMARUL PRESEI - 14.03.2018

SUMARUL PRESEI - 14.03.2018

Ziarul Haber Turk relatează: „Turcia și SUA au ajuns la un acord cu privire la Manbij “

Ministrul de externe, Mevlut Cavusoglu, care se află la Moscova pentru a purta convorbiri oficiale cu autoritățile ruse a declarat că situația la Manbij va deveni clară după discuțiile care vor lua loc la 19 martie în SUA. Ministrul a notat, de asemenea, că după ce YPG, extensia siriană a organizației teroriste separatiste PKK se va retrage, militarii americani și turci vor asigura securitatea în Manbij.

Cotidianul Sabah scrie: „Turcia a condamnat ferm atacul asupra prim-ministrului palestinian“

Turcia a condamnat ferm atacul asupra coloanei de autovehicule în care se afla premierul palestinian ,Rami Hamdallah. În declarația ministerului de externe se notează că Turcia condamnă atacul asupra convoiului premierului palestinian Hamdallah care a luat loc în Fâşia Gaza. În declarația în cauză se menționează: ”Le urăm însănătoșire grabnică celor răniți și ne așteptăm ca autorii atacului să fie identificați cât mai curând posibil. Sperăm că frații noștri palestinieni să acționeze în unitate și solidaritate împotriva acestui act provocator.”

Cotidianul Hurriyet: „O veste bună pentru Turcia de la OCDE “

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și-a publicat raportul semestrial privind "Perspectivele economiei mondiale". Comparativ cu raportul anterior organizația și-a revizuit prognoza de creștere economică pentru Turcia de la 6.1% la 6.9% pentru 2017, de la 4.9% la 5.3% pentru 2018 și 4.7% la 5.1% pentru anul 2019 .

Ziarul Vatan informează: „A crescut cu 90 la suta! Din Olanda în Turcia!“.

Olanda a anunțat că numărul turiștilor care vor să-și petreacă vacanța în Turcia a crescut semnificativ. Potrivit știrilor publicate de media olandeză pe baza comunicatelor Asociației Agențiilor de Turism din Olanda și diferitor agenții olandeze de turism, se observă o creștere în numărul clienților care intenționează să plece în vacanță în Turcia. Purtătorul de cuvânt al Asociației a anunțat că comparativ cu cifrele din luna ianuarie 2017 se observă o creștere de 90 % în acest an.  

Cotidianul Star relează: "Lucrările de dezvoltare a unei nave autonome naționale au început"

Compania maritimă OES care își desfășoară activitățile în Technoparc din Mersin, a început să lucreze la dezvoltarea unei nave fără echipaj. Obiectivul companiei este de a finaliza dezvoltarea navei complet autonome într-o perioadă scurtă de timp – mai puțin de 1 an.


Etichete: presa turcă

Ştiri din aceeaşi categorie