REVISTA PRESEI - 17.04.2018

REVISTA PRESEI - 17.04.2018

REVISTA PRESEI - 17.04.2018

REVISTA PRESEI - 17.04.2018

Ziarul Sabah relează: "Aurul în loc de dolari"

Președintele Recep Tayyip Erdogan a ținut un discurs la Congresul Global al Antreprenoriatului. În discursul său, președintele  referindu-se la datoriile țărilor către Fondul Monetar Internațional a notat: ”Spre exemplu la Summitul G20 eu am spus : ”De ce vă asumați aceste datorii anume în dolari?” Și am propus să folosim o altă monedă. Propun să împrumutăm aur. Dolarul lasă lumea sub presiunea cursului valutar. Trebuie să eliberăm țările și popoarele de această presiune a cursului.”

Cotidianul Star notează: "Un deputat rus: trebuie să urmăm exemplul lui Erdogan"

Primul șef adjunct al Comitetului de Apărare și Securitate al Camerei inferioare a Parlamentului rus, Duma, Aleksandr Şerin, a spus că trebuie de urmat exemplul președintelui Erdogan în ceea ce privește protejarea intereselor naționale. Șerin a spus în cadrul unei emisiuni directe difuzate de canalul public Canalul 1: ”Dacă nu vom lupta la fel ca Erdogan, ar fi foarte dificil să ne eliberăm de influența SUA. Trebuie să urmăm exemplul lui Erdogan pentru a ne proteja interesele. Dacă vom adopta poziția lui Erdogan, Washingtonul se va liniști.”

Cotidianul Yeni Șafak scrie: "Cavușoglu a dezvăluit minciuna președintelui francez Emmanuel Macron"

Ministrul de externe, Mevlut Cavusoglu, a reacționat dur la afirmația președintelui Franței Macron că „lovind regimul Assad” am îndepărtat-o pe Turcia de Rusia. În cadrul unei conferințe de presă comune cu Jens Stoltenberg la Ankara Cavusoglu a spus că Macron ar dori mult să ia parte la Summutul la care participă trei președinți Erdogan, Putin, și Rouhani, însă nu este acceptat. Subliniind că afirmația lui Macron a fost negată de mai multe țări a marcat: ” Ne așteptăm la o declarație demnă de un președinte.”

Ziarul Vatan relatează: "Macheta avionului de luptă național TF-X "

Compania turcă aerospațială  - (TUSAŞ/TAI Aerospace Industries) a expus la Expoziția de Apărare DS2018 din Malaezia proiectul aeronavei de război TF-X, generația a cincea, cu două motoare. Această aeronavă va pune Turcia în rândul țărilor care dispun de o infrastructură și tehnologie necesară pentru dezvoltarea și producerea avioanelor de lupta de generația a cincea după SUA, Rusia, și China.


Etichete: presa turcă

Ştiri din aceeaşi categorie