Revista presei - 17.04.2019

Revista presei

Revista presei - 17.04.2019

 

Star: Mass-media elvețiene despre aeroportul Istanbul: stârnește admirație.

Editorialista unui dintre cele mai importante cotidiene elvețiene Neue Zürcher Zeitung, Birgit Voigt, a scris în articolul său intitulat " Aeroportul Istanbul stârnește admirație” următoarele:  ” Noul aeroport din Istanbul este o construcție izbitoare. Aeroportul oferă servicii la un nivel înalt  care într-adevăr merită laude, salonul pentru pasageri este uriaș, totul strălucește.”

Sabah: Evoluție remarcabilă în sectorul construcțiilor. Din nou în creștere după 12 luni .

În raportul lunar al Asociației producătorilor de materiale și echipamente de construcție din Turcia (Turcia IMSAD), s-a notat că  tendința descrescătoare ce a continuat timp de 12 luni s-a oprit  în luna martie, și sectorul a înregistrat din nou o creștere.  Indicele de activitate a crescut în luna martie cu 2,1 puncte comparativ cu luna precedentă. În baza acestor date a fost estimată  o creștere a producției și a numărului locurilor de muncă vacante.

Haber Türk: Lacul Kızılçan din Sivas îi fascinează pe vizitatorii

Lacul natural situat în satul Canova din districtul Zara al provinciei Sivas atrage atenția și îi admiră pe vizitatori datorită culorii turcoaz. Lacul format  într-un crater de aproximativ 100 de metri adâncime pe un deal îi așteaptă  pe iubitorii de natură și fotografii. Localnicii spun că nimeni nu știe ce se ascunde pe fundul lacului vulcanic. Lacul, care își schimbă culoarea în funcție de vreme găzduiește și multe specii de pești.

Hurriyet: Adatepe: un sat cel mai bine conservat din Turcia

Satul Adatepe – o zonă protejată mică din districtul Küçükkuyu, Ayvacık din  Canakkale este cunoscut ca fiind un sat cel mai bine conservat din Turcia. În sat există mai multe clădiri istorice care reprezintă urme ale arhitecturii grecești și turcești. În Adatepe care își primește oaspeții în casele vechi din piatră puteți găsi mori vechi,   magazine și un muzeu cu privire la cultivarea măslinelor.

 


Etichete: Revista presei

Ştiri din aceeaşi categorie