Preşedintele Erdoğan, TİM, Qatar

Preşedintele Erdoğan la adunarea generala a exportatorilor Turci

Preşedintele Erdoğan, TİM, Qatar

Preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat ca Turcia va continua sa fie cea dea de a doua casa  a fratilor din regiunea Golfului.
Preşedintele Erdoğan, ın discursul facut la İstanbul la Adunarea Generala a Exportatorilor Turci, referindu-se la criza dintre unele tari arabe şi Qatar, a spus ca Turcia de la ınceputul crizei a depus eforturi  ın acest sens şi a aratat o atitudine responsabila şi echitabila.
Preşedintele a afirmat ca acuzatiile impotriva Qatarului nu sunt ıntemeiate şi ca nu gasesc justificat embargoul lansat de tarile vecine.
“ Am mentionat ca ne aşteptam ca fratii noştri din regiunea Golfului sa fie ıntr-o solidaritate mai puternica.  Eu personal, Prim-ministrul şi Ministrul de externe am fost ın mod constant ıntr-un studiu intensiv.  Am fost şi vom fi ın continuare ın relatii stranse cu toate partile implicate direct sau indirect ın solutionarea crizei.  Speram ca aceasta criza sa intre pe calea solutionarii pına la ınceputul sarbatorii Ramadanului”.
Erdoğan a spus ca  “Desigur ca pe de o parte ne opunem  nedreptatii facute fratilor noştri qatarezi  dar pe de alta parte dam importanta  relatiilor cu prietenii din regiune. Acestea nu sunt probleme care alterneaza sau opuse una fata de alta” şi a subliniat ca este de remarcat ca Turcia are relatii puternice şi versatile cu toate tarile din regiunea Golfului şi ın special cu Arabia Saudita.
Preşedintele Erdoğan a spus ca Turcia este hotarata sa-şi dezvolte şi sa-şi consolideze  relatiile ın toate domeniile cu tarile din regiune.
“Sfatuim persoanele din Arabia Saudita şi celalalte tari din regiunea Golfului care au facut investitii ın Turcia sa fie liniştiti”.
Erdoğan subliniind ca Arabia Saudita fiind o tara cheie ın criza din regiune, a spus:
“Am credinta ca aceasta tara este capabila sa solutioneze criza cat mai repede”.

 


Etichete: generala , adunare , criza , qatar , tim , erdoğan

Ştiri din aceeaşi categorie