Turcia este numarul doi ın exportul de seriale

Turcia este numarul doi ın exportul de seriale

Turcia este numarul doi ın exportul de seriale

Turcia, este numarul 2 pe piata mondiala de exporturi de seriale.
Tinta exportului serialelor turcești este China, Japonia și India.
Yusuf Gürsoy, președintele Uniunii Vocationale a Radiodifuzorilor şi Televizoarelor (RATEM), a declarat ca piata este mare, iar cererea de seriale este ridicata și ca atare depun eforturi ın acest sens.
Gürsoy a declarat ca este un interes şi o curiozitate mare pentru trecutul istoric al Turciei, atat ın domeniul culturii cat şi ın privinta ımbracamintii şi a traditiei  gastronomice.
Gürsoy a declarat ca Statele Unite (SUA) este prima ın exporturile de seriale și Turcia este ın al doilea rang,
"Turcia cu avantajul de a combina diversitatea scenariilor cu caste și locati potrivite, a trecut Brazilia și Mexic. Serialele turceşti au cadre frumoase din locuri necunoscute şi exotice, pe care comsumatorul de masa nu le-ar putea vizita niciodata. Una din destinatiile noastre majore de export este America Latina. Serialele noastre sunt urmarite ın Brazilia, Argentina, Peru și Uruguay”.
Gürsoy a mentionat ca ın sectiunile de serie, zonele turistice din Turcia, toate valorile culturale, bunurile și serviciile presentate au caştigat o valoare adaugata semnificativa.
"Exporturile de seriale a Turciei au crescut pana la 250 de milioane de dolari, dar valoarea adaugata care poate fi masurata este de 750-800 de milioane de dolari. Ponderea exporturilor de seriale ın saltul turistic este foarte mare. Obiectivul de export al anului 2023 este de 1 miliard de dolari. Serialele turceşti sunt difuzate ın aproape 100 de tari. America Latina este interesata mai mult ın seriale istorice, ın timp ce Europa  prefera seriile tematice ".

 


Etichete: export , seriale , turcia

Ştiri din aceeaşi categorie