Omer Celik: Scandalul Turcia-NATO

Omer Celik: Scandalul Turcia-NATO

Omer Celik: Scandalul Turcia-NATO

Ministrul pentru Afaceri Europene și negociator-șef cu UE, Omer Celik, cu privire la demonstrarea ”ostilității fața de Atatürk și Erdogan” în contextul exercițiilor militare din cadrul NATO a declarat:
"Metoda de realizare a acestui eveniment scandalos este foarte asemănătoare cu metoda practicată de FETO"
Celik a evaluat subiectele importante de pe ordinea de zi în ultima zi a celui de-al 9-lea Forum Internațional de Securitate Halifax din Canada.
Notând că subiectele importante cum ar fi relațiile cu Statele Unite, problema migrației și drumul mătăsii au fost abordate în cadrul forumului, Celik a subliniat că, referindu-se la tema Islamului și terorismului, mai mulți participanți au susținut că acești termeni nu trebuie folosite în același context și că terorismul nu trebuie comparat nici cu Islamul, nici cu o altă religie.
Celik, referindu-se la întâlnirea sa cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul forumului, a menționat că Secretarul și-a cerut scuze pentru scandalul privind manifestarea ostilității fața de Atatürk și Erdogan în contextul exercițiilor și a notat că acesta este un lucru inacceptabil.
Ministrul Celik, la rândul său, a subliniat că această  atitudine lipsită de respect nu poate fi justificată și iertată, și a spus că persoanele vinovate trebuie pedepsite.

Oficialul a remarcat că pentru a evita cazuri similare în viitor, ei vor urmări îndeaproape evoluțiile în investigarea cazului dat, subliniind că modul de înfăptuire a scandalului este foarte asemănător cu metoda practicată de FETO.


Etichete: scandal , NATO , Turcia , Omer Celik

Ştiri din aceeaşi categorie