Convorbirea telefonică Yildirim - Tsipras

Premierul Yildirim a purtat o convorbire telefonică co omologul său grec cu privire la noile tensiuni in Marea Egee

Convorbirea telefonică Yildirim - Tsipras

Prim-ministrul Binali Yıldırım a spus premierului grec Aleksis Tsipras că trebuie de luat măsuri necesare pentru a reduce tensiunea în Marea Egee.

Binali Yıldırım a purtat o convorbire telefonică cu omologul său grec în cadrul căreia a exprimat îngrijorările autorităților turce cu privire la tensiunile din ultima perioadă și a spus că Grecia trebuie să ia măsuri pentru a le reduce.

În contextul discuțiilor care s-au axat pe rezolvarea problemelor prin dialog și dezvoltarea măsurilor de consolidare a încrederii s-a convenit că în caz de necesitate o întâlnire a oficialilor militari de rang înalt ar fi utilă în privința acestui subiect. 

Premierul Yıldırım, înainte de a pleca într-o vizită oficială în Belarus a răspuns la întrebările  jurnaliștilor. La o întrebarea cu privire la problema sus-menționată, Yildirim a răspuns că i-a spus în mod clar lui Tsipras că ar fi bine pentru ambele țări să se țină departe de tensiuni.

Yildirim a notat: "Marea Egee trebuie să fie o mare de prietenie" și a adăugat că șefii statelor majore generale ale ambelor țări vor avea o întrevedere în cadrul NATO în capitala Belgiei, Bruxelles.Ştiri din aceeaşi categorie