Președintele Erdogan l-a primit pe Secretarul general al NATO

Președintele Erdogan a discutat cu Secretarul General al NATO ultimele evoluții regionale

Președintele Erdogan l-a primit pe Secretarul general al NATO

Președintele Recep Tayyip Erdogan l-a primit pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, care se află într-o vizită oficială la Ankara.

Președintele Erdogan a discutat cu Secretarul General al NATO ultimele evoluții regionale, îndeosebi Siria, și relațiile între Turcia și NATO; cei doi au accentuat importanța solidarității și angajamentului ferm al țărilor membre ale NATO de a lupta împotriva tuturor formelor de terorism.

Stoltenberg, subliniind importanța strategică a Turciei pentru alianța, l-a informat pe președintele Erdogan cu privire la summitul NATO preconizat să aibă loc în capitala belgiană, Bruxelles, în iulie.

În cadrul întrevederii bilaterale au fost abordate și loviturile aeriene lansate la 7 aprilie de către SUA, Franţa, şi Marea Britanie în Siria împotriva regimului de la Damasc care a recurs la arme chimice în atacul de sâmbătă la Douma. În cursul discuțiilor privind combaterea terorismului a fost reiterată importanța solidarității și angajamentului ferm a țărilor membre ale alianței în lupta împotriva terorismului.

 


Etichete: Stoltenberg , Erdogan

Ştiri din aceeaşi categorie