Ekrem İmamoğlu - primar al Istanbulului

După ce rezultatul a fost introdus în sistemul  Consiliul Electoral Suprem, Imamoglu a primit mandatul oficial de primar.

ekrem imamoglu1.jpg

La două săptămâni după alegerile candidatul partidului Popular Republican, Ekrem Imamoglu, a fost declarat primar al orașului Istanbul.

Partidul Justiției și Dezvoltării a avut multe argumente și  a contestat rezultatele alegerilor locale din 31 martie din orașul Istanbul.

În unele districte a avut loc  renumărarea voturilor exprimate.

În conformitate cu protocoalele; Ekrem Imamoglu a obținut 4 milioane 169 mii 765 de voturi; candidatul partidului Justiției și Dezvoltării, Binali Yıldırım,  -  4 milioane 156 mii 036 de voturi.

După ce rezultatul a fost introdus în sistemul  Consiliul Electoral Suprem, Imamoglu a primit mandatul oficial de primar.

Ekrem İmamoğlu a preluat apoi funcția de primar de la fostul primar Mevlüt Uysal la sediul Municipalității Metropolitane din Saraçhane.

Imamoglu a spus:

"Am primit mandatul, sunt foarte onorat, mă simt fericit și mândru. Am preluat funcția în numele a 16 milioane de oameni. Știm care sunt nevoile acestui oraș. Știm cerințele tuturor oamenilor care trăiesc în acest oraș și vom începe să lucrăm rapid.”Ştiri din aceeaşi categorie