Exporturile de bor

Fatih Dönmez, a rostit un discurs la ceremonia de deschidere a  Simpozionului Internațional din  Nevsehir (BORON 2019)

Exporturile de bor

Ministrul Energiei și  Resurselor Naturale, Fatih Donmez, a declarat că exporturile de bor ale Turciei au depășit 1 miliard de dolari.

Fatih Dönmez, a rostit un discurs la ceremonia de deschidere a  Simpozionului Internațional din  Nevsehir (BORON 2019) și a vorbit despre proprietățile borului  precum creșterea rezistenței,  efectul ignifug, prevenirea cancerului, acumularea de energie, subliniind că datorită caracteristicilor sale borul este folosit în mai mult de 250 de domenii.  

Turcia deține aproape 73% din rezervele mondiale de bor, a spus Donmez și a adăugat că au lansat un proces de restructurare pentru a începe fabricarea produselor din bor cu valoare adăugată ridicată iar lucrările de înființare a ”Centrului de cercetare a borului” continuă.

Lucrările de dezvoltare și comercializare a produselor din bor se desfășoară rapid a marcat oficialul,  afirmând că utilizarea borului în sectorul agricol crește din ce în ce mai mult deoarece borul joacă un rol important în creșterea și dezvoltarea plantelor.

Ministrul a subliniat că exporturile de bor în 2018 au depășit 1 miliard de dolari și Turcia vinde borul către 110 de țări.


Etichete: export , produse din bor , bor

Ştiri din aceeaşi categorie