Operacionet ajrore në Siri

Operacionet ajrore kundër objektivave të regjimit në Siri | ShBA, Anglia dhe Franca godasin objektivat kimike të regjimit të Esadit në Siri.

Operacionet ajrore kundër objektivave të regjimit në Siri

Në operacionet ajrore të ndërmarra nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Anglisë dhe Francës ndaj forcave të regjimit të Esadit, i cili në objektiv mori civilët me armë kimike në Gutën Lindore, janë bombarduar objektivat ushtarake të regjimit në kryeqytetin Damask dhe Suvejda. Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg mbështeti sulmet ajrore të përbashkëta të kryera nga SHBA, Anglia dhe Franca ndaj objektivave kimike në Siri. Turqia përshëndeti operacionin e SHBA-ve, Britanisë së Madhe dhe Francës kundër regjimit të Esadit dhe e konsideron si të përshtatshëm. 


Fjalët Kyçe: Franca , Anglia , ShBA , regjimi i Esadit , Siri , operacione ajrore