Në Turqi zbulohet një mozaik 1600-vjeçar

Në qytezën Gëlbashë (Gölbaşı) të Adëjamanit (Adıyaman) është gjetur një mozaik i shekullit të 4-ët të erës sonë, që i takon periudhës romake.

Në Turqi zbulohet një mozaik 1600-vjeçar

Në qytezën Gëlbashë (Gölbaşı) të Adëjamanit (Adıyaman) është gjetur një strukturë mozaiku e shekullit të 4-ët të erës sonë.

Vëllezërit Kemal dhe Mehmet A. gjetën një strukturë mozaiku të periudhës romake ndërsa ishin duke punuar në fushën e tyre në lagjen Çakmak të qytezës Gëlbashë.

Vëllezërit njoftuan xhandarmërinë dhe pastaj një ekipi shkoi në arë për të kryer procedurat e nevojshme.

Pas përfundimit të procedurave, mozaiku iu dorëzua Drejtorisë së Muzeut të Adëjamanit.

Arkeologët e Muzeut moshën e mozaikut e kanë përcaktuar afërsisht 1600-vjeçare.Lajme të ngjashme