Cavusoglu odgovorio Washingtonu: Turska je daleko sigurnija zemlja od SAD-a

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu je, komentarišući uputstvo SAD-a u kojem se upozoravaju Amerikanci na navodne terorističke prijetnje u Turskoj, kazao da je Turska daleko sigurnija zemlja od SAD-a

Cavusoglu odgovorio Washingtonu: Turska je daleko sigurnija zemlja od SAD-a

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu je, komentarišući uputstvo SAD-a u kojem se upozoravaju Amerikanci na navodne terorističke prijetnje u Turskoj, kazao da je Turska daleko sigurnija zemlja od SAD-a.

"Turska nije manje sigurna zemlja od SAD-a. Štaviše, Turska je daleko sigurnija zemlja", rekao je Cavusoglu tokom boravka u Los Angelesu gdje je posjetio spomenik podignut u čast ubijenih turskih diplomata.

Istakao je i kako je upozorenje SAD-a, koje se odnosi na putovanje u Tursku, "bespotrebno".

Dodao je kako Turska i SAD ne bi trebale gubiti vrijeme na takva pitanja, što, kako je rekao, ne priliči saveznicima.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske je u petak zbog terorizma, nasilja i proizvoljnih hapšenja upozorilo građane koji putuju u Sjedinjene Američke Države (SAD).

U saopćenju iz turskog MVP-a navedeno je kako je u SAD-u u posljednjem periodu zabilježen porast kada je riječ o terorističkim napadima i slučajevima nasilja.

Turska je izdala upozorenje svojim građanima za putovanje u SAD kao odgovor za novo američko uputstvo za putovanje u kojem se upozoravaju Amerikanci oko terorističkih prijetnji i arbitrarnih pritvaranja u Turskoj.


Tagovi: Turska , SAD , Čavušoglu

Povezane vesti